Vossatasser

Det er ingen tvil om at designerene Matilda Guillemot og Kaia Rugsveen i samarbeid med Elise Sæle har skapt noe unikt og annerledes når de har gjort klær for barn om til en hel spennende eventyrverden. Med fargerike plagg fra Vossatasser kan barna utfolde seg i lek og aktivitet.- For oss er det viktig at barn får være barn. De skal leke, bevege seg og herje”, forteller den sprudlende designeren Matilda da vi møter henne og de seks vossatassane Rikke, Romle, Redderik, Uffe, Ponk og Smergel i landet mellom natt og dag.

Sammen med barnebokforfatter Dag Evjen og designbyrået Haltenbanken, har tassene og de andre fargerike figurene blitt til.

De lever i landet mellom natt og dag. Dette er et sted hvor fjellene gir fra seg rare lyder, der tyngdekraften av og til får hikke og maneter kan fly.

– Vi prøver å sette oss inn i hvordan barn tenker, sier Matilda. La oss for eksempel presentere figuren Grønske. Grønskene flyr i flokk, men lander ofte på buksene og albuene. Du må ha syv grønsker på kneet for å kunne se at det er noe grønt der. Grønske kan skifte farge, og dermed bli til det ein kaller Røske, Blåske eller Gulske.

Matilda forteller også at de har fått flere samarbeidspartnere som de videreutvikler konseptet med. Sammen med Merida designes det sykler, sammen med Pictura designes det bursdagsartikler, dataspill med Foreldre og Barn 3 til 7 og flere samarbeidspartnere er i loopen.

Bokmerker, puslespill, matbokser, drikkeflasker og dataspill er noen av vossatassproduktene som blir lansert i løpet av de neste to årene.

Merket er kjønnsnøytralt, og lages til barn i alderen 0-7 år. Klærne er gode, slitesterke og tåler å bli brukt. Designen er som gründerbygden Voss – leken og fargerik. Et godt valg for en eventyrlysten og utfoldene tass!