Bauer01

Vintagemøbler for lek og fantasi

Soverommet til Olivia og Emma er fylt med herlige farger, vintagemøbler og nye innkjøp kombinert på en nydelig måte. Mamma Jeanette Bauer, er også overbevist om at små “gjør det selv”-prosjekter er hjertet og sjelen i ethvert barnerom.

Det lysegrønne skapet, arvet fra Jeanettes oldemor, er over 70 år gammelt og er oppholdsplass for massevis av leker. Innsiden av skapet er malt i rosa og dekorert med blomstrete tapet. Sengegavlen til Olivia er fra sengen Jeanette selv brukte som tenåring.

Den rød- og hvitmønstrede lesestolen, er et “gjør det selv”-prosjekt som Jeanette er stolt av. IKEA-stolen hadde originalt hvitt trekk og er det første møbelet Jeanette kjøpte, mens hun fremdeles bodde hjemme hos sine foreldre. For et par år siden bestemte hun seg for å gi den et nytt, friskt utseende og gikk til innkjøp av ulike hvite og røde stoffer. Hun sydde alt sammen for hånd. Resultatet er blitt svært flott og personlig – det perfekte sted for en koselig lesestund sammen med jentene. Det som likevel gir rommets mest tydelige uttrykk er uten tvil tapetet med hvite prikker og rosa roser med grønne blader. Da Jeanette fant det nederlandske tapetet måtte hun bare ha det. Tapetet gir rommet et romantisk, landlig preg og får henne til å smile hver dag.

Jeanettes råd til andre foreldre som skal dekorere rom til sine små; – Ikke vær redd for farger! Farger er kilden til kreativitet. Skulle det være noe rom man kan være litt modig i, så er det på barnerommet. Ikke vær sjenert! Glem heller ikke å inkludere en ledig plass til lek og utfoldelse midt på gulvet. Jeg ønsket å skape et vakkert sted for jentene mine, men først og fremst et sted hvor de er inspirert til lek, avslutter Jeanette.

Tekst: Barn & Bo | Foto: Jeanette Bauer
Se mer på www.frokenbauer.wordpress.com