Sommer_Prinsessefin02

Prinsessefin

Du har pyntet barnet ditt med en fin hårspenne, og på en-to-tre er den bortevekk, eller henger såvidt og dingler i tuppen av en hårlokk. Kjenner du deg igjen? Nå har nemlig den glade trønderdamen Kjersti Hovset funnet oppskriften på hårpynt til glatt nordisk barnehår.

Det var allerede som liten Kjersti begynte å interessere seg for søm og hekling, og hun har alltid vært opptatt av de små detaljene. Hun sydde mange av dukkeklærne sine selv, eller tegnet dem slik at farmoren kunne sy dem for henne. Som jente vokste hun opp med en mamma som frisør og bestemødre som begge var syersker. Slikt gir inspirasjon. Som mange andre har hun alltid satt pris på å pynte seg, og igjen er det detaljene Kjersti er opptatt av. Smykker, øredobber og hårpynt.

Det hele begynte som en hobby, men en dag da Kjersti og datteren Cornelia var innom en nisjebutikk i Trondheim, ble eieren fascinert av den pene klemmen Cornelia hadde i håret og ville gjerne starte salg av disse i butikken. Produksjonen startet i det små, og hårpynten ble en suksess. To år senere bestemte hun seg for å satse for fullt.

I dag driver Kjersti firmaet Prinsessefin som produserer hårpynt til både barn og voksne. Hårbånd, hårbøyler, sløyfer, klemmer, en skinnende silkeblomst, en heklet rose, en funklende Swarkovskikrystall. Alt lages for hånd, med glede, kjærlighet og omtanke. All produksjon foregår på et hyggelig verksted i Trondheim, og de 8 damene som jobber der storkoser seg sammen. Selv om det hele startet som en hobby, selges produktene nå i over 80 butikker i Norge, 14 i Sverige og 8 i Danmark. Drømmen er å erobre
hele Europa. På sikt.

Kjersti er kvalitetsbevisst. Hun brukte hele to år på å fi nne materiell hun var fornøyd med. Nikkelfrie spenner, økotekstilbånd og miljøvennlige fargeprosesser er blant annet
ting hun er opptatt av. På innsiden av klemmene er det antiskligummi for bedre hold. Da sitter klemmene pent i håret, selv etter mange timer i barnehagen.

Selv om den ekte prinsessen, Ingrid Alexandra, vinker fra slottsbalkongen med design fra prinsessefin i håret hver 17. mai, forsikrer Kjersti oss om at dette er design for alle typer prinsesser. Rocka prinsesser, snille prinsesser, store prinsesser, små prinsesser, søte prinsesser og tøffe prinsesser.
For alle som vil være prinsesse for en dag.

Se mer på www.prinsessefin.no

TEKST: BARN & BO | FOTO: SINDRE KARLSEN