Barnerom_innbydende01

Mykt og innbydende

Da Lotta Danielsen skulle pusse opp sønnen Noah sitt barnerom var han bare 3 år. Hun følte derfor at hun ganske fritt selv kunne velge hvordan hun ville innrede – mykt og innbydende.

– Hadde jeg skullet pusse opp barnerommet hans nå, hadde det nok vært ønsker om “monsterrom”, “romskiprom” eller lignende.” Lotta er ikke så glad i kommersielle tegneserier i interiøret der alt matcher med for eksempel gardiner, tapet, lampe og sengetøy.

Lotta ville at barnrommet skulle være litt søtt og ikke koste så mye. Pip-tapeten var veldig Noah og passet fint til hans personlighet – liten og søt. Nesten alle møblene er enten kjøpt på loppemarked, finn.no eller fått.

Sidendet er et ganske lite barnerom, valgte hun en hylle fra Ikea med 8 kurver til leker. Denne er hun fornøyd med. Her er lekene sortert. Biler er i en kurv, figurer i en annen osv. Rommet ser også ryddig ut med de fine kurvene.

En annen fordel er at Noah kan ha dette møbelet i mange år. Lotte forteller at de også har en loftstue med et lekehjørne der de oppbevarer de store lekene og samlingen av Lego.

– Juno sengen hadde vært på ønskelisten i mange år, og da jeg så en original Juno-seng fra 40-tallet på finn.no var jeg solgt, forteller Lotta. Den måtte vi bare ha!

Nattbordet kjøpte hun for 20 kr på loppemarked for noen år tilbake. Kaninlampen redder en liten mørkeredd gutt hver kveld med sitt svake, men koselige lys.
– Den kunne vi ikke vært foruten. Den er både praktisk og kul!

Bokhyllen som egentlig er en tallerkenhylle er kanskje en favoritt. Fint å se bøkene utstilt og la de få være en del av interiøret. Scooter wallstickeren (Happylines), telleplakaten (Sne design) og bjørnesengetøyet (by nord) er siste tilskudd på rommet.

Lille Noah begynner å bli stor, og neste år begynner han på skolen. Da må rommet få et litt eldre/tøffere uttrykk. Tapeten er ganske dominerende og søt, så Lotta er usikker på hvor lenge den kan beholdes. Enten blir rommet til kontor eller får Noah selv velge seg en tapet. Enn så lenge, er iallefall Noha fornøyd.