Barnerom_borg06

My home is my castle

Helt fra Katrine var liten har hun elsket det nostalgiske interiøret. Astrid Lindgren sine fi lmer om Emil, Marikken og Pippi har inspirert henne. Fra Marikken henter hun det pene og rene, og fra Pippi kommer de sprø ideene som må prøves ut. Fotspor i taket? Ja, gjerne! Men det ble bilbane på gulvet i stedet.

Foruten inspirasjon fra fi lmer henter Katrine inspirasjon fra andre bloggere og interiørmagasiner. – Siden vi lever i 2012 blir det nostalgi med en moderne vri. Det føles riktig for meg, sier Katrine. Når man innreder mener Katrine det er viktig at ting ikke bare passer sammen i farge eller form, men også til den som skal bruke det og det den skal brukes til. Hun lager ofte mange skisser på et ark som hun tar utgangspunkt i.

– Jeg drar på inspirasjonsjakt, og når jeg kommer over noe som gjør såpass inntrykk at jeg ikke klarer å glemme det, så vet jeg at jeg bare må ha det, slik som borgen, smiler hun. Fargen på veggene tenker hun å skifte ut i løpet av årene. Fargen er utrolig vakker, men veldig babyblå synes hun. Nå som sønnen Emil blir eldre vil Katrine bruke mer og mer farger og ikke bare blått eller hvitt. Hun tenker langsiktig. Sengen er en skyveseng som sønnen kan ha i mange år fremover, og borgen ser hun for seg han kan bruke til han er ti år. Ingen av delene er noe hun kommer til å selge eller kaste. De skal bli tatt vare på til fremtidige barnebarn, eller lånt bort til familie slik at de blir brukt.

Fordelen med å legge litt mer penger i skikkelige kvalitetsmøbler er at det er noe man har en stund. Rommet vokser med barnet så det er et morsomt rom å jobbe med. Det viktigste er at barnet skal like det. – Om Emil kommer og sier at han vil ha biltapet når han er fire år, så får vi vel prøve å finne en fin måte og flette inn det også, sier Katrine. Barnerom er spennende. Katrine elsker når hun ser smilet til Emil og hvor stas han synes det er å være inne på rommet og leke. Borgen har de har mange fine minner fra allerede. – Emil lærte å klatre opp og ned stigen til borgen månedsvis før han lærte å gå, og vi har hatt mange morsomme øyeblikk med lek i den, avslutter Katrine.

Tekst: Barn & Bo | Foto: Katrine Monsås | Se mer på Katrines Ting | www.katrinesting.blogspot.no