Lille venn

Idéen bak Lille Venn Papirleker er å gi barna en morsom aktivitet som fremmer fantasi og skaperevne. Barnet oppfordres til å gjøre ting selv, men det er også noe hele familien kan samles om i et velfortjent  avbrekk fra travelheten i hverdagen. Gründeren bak er Maya Ranestad Hjertholm.

Maya og familien flyttet fra Oslo til hennes familiegård Landås på Sørlandet i 2005. Gården hadde ikke vært  i drift på over 20 år, og familien Ranestad Hjertholm satte det som sin livsoppgave å få den i god stand  igjen.
Med dette bak øret og en gründer i magen, ble familiebedriften Lille Venn Papirleker til.

– Å etablere egen bedrift krever enormt med tid og  ressurser, men samtidig har vi fått en relativ fleksibilitet som er en fordel i familielivet, sier tobarnsmoren Maya.

Lille Venn Papirleker begynte som et kreativt prosjekt til hennes egne to småjenter høsten 2011. Som mange andre er familien Ranestad Hjertholm en barnefamilie med travle hverdager. Familien setter derfor ekstra  stor pris på den tiden de kan sette seg ned og ta en digital pause sammen, gjerne med en kreativ aktivitet.

– Å klippe, farge, lime og brette er flotte måter for  barna å utforske sine skaperevner på, og samtidig er det god finmotorisk trening! sier Maya.

Da familien fant Mayas gamle esker med papirdukker ble jentene hennes begeistret. De begynte å lete i butikkene etter slike, men fant ingen. Da tegnet Maya  selv to dukker inspirert av døtrene Amelia og Henny. Dukkene fikk klær og egen mappe som er utformet som et jenterom og brukes som rekvisitt i leken. Litt tilfeldig ble dukkene vist frem til lokale butikker og fikk positiv respons. Innen desember i fjor var  dukkemappen solgt inn hos fem butikker og etter jul fem nye. Maya har jobbet siden februar med produktserien, og Lille Venn Papirleker ble lansert for første gang  i juni. Nå er det totalt 20 butikker på forhandlerlisten.

Dukkene og Bursdagsmappa er starten på et univers  av papirleker man kan klippe, brette, farge, lime, leke  med og samle på. Produktene er detaljerte og laget  av papir med høy kvalitet og miljøprofil. Papirdukkeserien  har dukker som kan stå og mapper som brukes med i leken såvel som til oppbevaring. Bursdagsmappen inneholder nesten alt du trenger til bursdagen, med invitasjoner, forberedelser, aktiviteter og dekorasjoner du klipper og lager selv. Dette er supert for å korte  ned ventetiden og bygge opp forventningene til den store dagen. Mappen er også en bursdagsminnebok som kan passe på minnene etter at kakene er spist opp og vimplene pakket ned.

– Jeg har valgt en retro og vintagestil på mine produkter fordi det gjenspeiler en tid da det ble lagt stor vekt på detaljer og god kvalitet. Dette er verdier som er på god vei tilbake til oss forbrukere, avslutter Maya.
Se mer på www.hjertlig.no eller på facebook.com/lillevennpapirleker.

Tekst: Hjertlig og Barn & Bo  |  Foto: Maya Ranestad Hjertholm  |  Se mer på www.hjertlig.no