Lekehus_nydelig01

Lekehus – Huset vi alle vil ha!

Det er fantastisk hva man kan få til på få kvadratmeter. Lekehuset til Silje Hylland-Eriksens barn – Augusta, Ferdinand og minstejenten Constanse – er gjennomført til minste detalj – herlig og sjarmerende. Et lekehus man kan ønske seg nærmest uavhengig av alder, liten eller stor.

– I fjor sommer kom endelig lekehuset på plass i hagen! Jeg hadde planlagt og drømt lenge, og ungene var elleville over å få sitt eget lille lekehus, forteller Silje.

Det blir lekt flittig i lekestuen hele sommeren, og utover høsten. Etter en kald vinter blir den om våren nok en gang fylt med latter og glede. Et perfekt sted for å skape gode barndomsminner. – Vi kjøpte et ferdigsett fra Maxbo, og er veldig fornøyde med det! Fargene går i rødt og lyseblått og tingene er kjøpt i lokale interiør- og lekebutikker. Møblene er stort sett gjenbruk. Dessuten, noen ganger finner man ting der man minst aner det, forteller Silje.

Lekehuset er delt inn i kjøkkenkrok, butikkrok med lekevarer og spiseplass med bord og stoler. I det ene hjørnet er det også en egen dukkeavdeling, med dukkeseng og ting dukken trenger. Ungene stortrives med å leke i huset, og de har allerede fordelt arbeidesoppgavene. “Ferdinand lager mat og baker, mens Augusta passer babyen.”

Komfyren er laget av et gammelt nattbord som er malt hvitt og har fått svarte “kokeplater” på. Benken med vask ble laget av Siljes far da hun selv var barn, og er dermed gjenbruk av gjenbruk!

Foto & Styling: Silje Hylland-Eriksen
Se mer på silje-sin.blogspot.com