Barnerom_fargerikt09

Fargespill og lek

Det er 2 år siden Randi pusset opp rommet til sønnen Eskil. Mørkeblå vegger ble hvite, og mørkt tregulv ble malt lysegrått. Randi liker best å ha hvite lyse flater og mye farge i innredningen.

Randi tenkte at hun ville ha et barnerom man blir glad av å være i. Glede og trivsel betyr mange ulike farger, og det prøver hun å formidle gjennom interiøret. – Her i huset finnes ingen jente- og guttefarger, og Eskil har aldri sagt noe på mammas fargevalg, sier hun. Hun er tilhenger av gjenbruk, og er svak for retro og nostalgi. Nattbordet er funnet på svigerforeldrene sin låve, og malt. Samme farge fikk skrivebordet, som hun kjøpte på finn.no. Det henger på veggen, noe som er utrolig praktisk med tanke på gulvplassen på et relativt lite rom.

Oppbevaring har alt å si på et barnerom. Eskil har store kasser, som er lette å skjule, under sengen. Alt av bøker og spill er plassert i en bokhylle som står i trappeoppgangen til loftet like ved rommet. Randi liker å bruke litt utradisjonelle ting til oppbevaring, f.eks. gamle trekasser til lego, cd`er og Nintendospill. Hun bruker fargerike bokser til skrivesaker, legobruksanvisninger og lignende. Mannen hennes var med å pusse opp rommet, men innredning og detaljer er det Randi som liker å drive med. Det er premien etter endt oppussing. Eskil er mest på rommet når han bygger lego eller har kamerater på besøk. Han trives godt der, og finner alltid roen til å pusle med diverse alene.

– Jeg håper han vil ha rommet sitt slik en god stund fremover, før det blir tid for ungdomssrom, men jeg frykter det blir før jeg aner, sier hun. Randi liker å innrede med gjenbruk og nostalgi, og handler ikke så ofte nye ting og møbler. Derimot finner hun ofte saker og ting på loppemarkeder og bruktbutikker. Tekstiler fra 70-tallet frisker opp, slik som gardinene som er fra hennes eget barndomshjem. På snoren på veggen henger det bilder med heklekant. Tavlen er fra loppemarked. – Jeg er stolt over å ha fått til et fargerikt rom med trivsel og glede. Rommet er lyst og fint, og innbyr til lek, avslutter hun.

Tekst: Barn & Bo | Foto: Randi Husom | Se mer på Fargefest | www.randihusom.blogspot.no