Doserosa2

En dose rosa tradisjoner

Hjemme hos Pernille Bonesvoll er det rom for både minner og tradisjoner når barnerom pyntes til jul. Og alt med en touch av rosa. - Når jeg pynter barnerom til jul er jeg opptatt av å lage tradisjoner og gode minner så min datter kan oppleve julen slik jeg gjorde som liten. Derfor er julestrømpe og juletre fast pynt i denne høytiden, forteller Pernille.

Datteren er fortsatt så liten at hun er mer enn fornøyd med hvordan mor dekorerer rommet. Pernille påpeker at dette vil nok forandre seg med årene med andre innslag av fargetoner og elementer. Enn så lenge er det fargeskalaen rosa som gjelder.

Pernille lager også pynt selv. Julekalenderen som henger på en knagg på veggen til datteren er en av Pernilles kreasjoner. Ellers består pynten fra blant annet Pernilles egen barndom, og annen pynt som er samlet både før og etter datteren ble født. – Jeg tenker ikke spesielt på hva som er in når vi pynter barnerommet til jul. Her blander vi ny og gammel stil med ting som betyr noe for oss, og mest for eieren av barnerommet.

 

Tips til barnerom og julepynt fra Pernille:

– Ta et søk innom nettsidene Etsy og Epla for unik og vakker julepynt!

– Benytt magasiner, Instagram og blogger for å lete etter inspirasjon. Det er et hav å ta av der ute!

–  La barna få sitt eget lille tre. Det trenger ikke være store kvasten, men det er umåtelig populært!

– Bland gjerne ny og gammel pynt. Det gir litt historie i rommet og ikke minst er det hyggelig for de små å ta frem den samme julepynten hvert år.

– Ta med barna på dekoreringen av barnerom om de er store nok!

– Skap minner og inviter store og små venner til  juleverksted. Det er koselig å lage pynt sammen og ikke minst å pynte med den etterpå.

– Lytt til barna; det er tross alt de som skal trives på rommene sine.