Sommer_Dundelina01

Dundelina

Det er ingen tvil, Monica Sanchez som står bak merkevaret Dundelina, har skapt noe helt unikt og vakkert med sitt spesielle konsept. Ikke bare designer hun flotte barnekolleksjoner med nydelig brodd, men bak hver kolleksjon er det en litterær historie.

Sammen med forfatter Roald Kaldestad har Monica utviklet konseptet – barneklær og barnebok. Kolleksjonene er en blanding av litteratur, klær og tilbehør som flettes sammen med hverandre på en fantastifull måte. Hver fortelling er utgangspunkt for Monicas design, og historiene gjenspeiles i kolleksjonene. Scener fra historiene fi nnes som broderte detaljer, eller som heklede leker og accessoirer som barna kan leke med. Et fl ott eksempel er kjolen som blir forvandlet til en fulg når man vrenger lommen ut. Scenene fra historiene kan lett gjenskapes av barna. Plaggene er sofi stikerte, men lekne, og blir lett barnas favoritter.

Barnebøkene er basert på den tøffe og selvstendige jenten Dundelina og hennes opplevelser. Dundelina drømmer fantasifulle drømmer, og mestrer enhver uvanlig situasjon.
Det er Kaldestad som skriver, mens Kristine Agøy Sand illustrere bøkene. Nylig lanserte designeren den nye sommerkolleksjonen for 2013. Denne gangen drømmer Dundelina at skyene har falt ned.

Det er helt stille i huset når Dundelina våkner. Merkelig. Hun kikker ut vinduet. Det er helt stille utenfor også. Det er ikke en sky på himmelen. Hun ser på bakken. Skyene har falt ned….
Les hele historien på www.dundelina.com

Klesmerket Dundelina er designet for jenter i alderen 2-10 år, men historiene i bøkene er for både gutter og jenter, liten og stor. Monica har tenkt på det meste, og hvert plagg har unike detaljer. Eksempelvis har mange av kjolene gode lommer med plass til hemmelige skatter. Klærne har god kvalitet med fl ott broderi og delikate farger. Designeren er opprinnelig fra Colombia, men har bodd på Stord i mange år. Ekstra inspirerende med Monica, i tillegg til det faktum at hun er en utmerket designer, er at hun på en eller annen måte har klart å bli voksen uten å miste barnet i seg. Latteren sitter løst, og inntrykket er nok at designeren og Dundelina har mye til felles…

TEKST: BARN & BO | FOTO: LAILA MEYRICK | ILLU.: KRISTINE AGØY SAND

Den nydelige sommerkolleksjonen finner du på nettbutikken www.dundelina.com