Barnerom_drommerom01

Drømmerommet

Bjørg gikk gravid med datteren Ariel da de kjøpte huset som var et totalt oppussingsprosjekt. Rommet til Ariel var det første som stod ferdig. – Jeg bygget rede, spøker mamma Bjørg Njøsen. Nå, tre år etter, er rommet slik hun ville ha det, men allerede har hun planer om å friske det opp.

Bjørg tenkte tilbake på sin egen barndom da hun innredet rommet til Ariel. Hun tenkte på hva hun selv hadde satt pris på som liten jente
– drømmebarnerommet.

På rommet til Ariel er det valgt en nøytral base av hvitt og grått, en ren base som man kan tilføre andre farger. Som tilleggs farger har Bjørg valgt pastelltoner i rosa, grønt og blått.

Store kurver til leker bak forhenget i lekekjøkkenet, og kommoden har plass til oppbevaring av leker. Tallerkenhyllene fungerer som oppbevaring av bøker.

Det blir enkelt å finne frem dagens god natt historie før sengetid. Klærne til Ariel oppbevares i Billy Bokhyller fra Ikea. Bokhyllene tar mindre plass enn vanlige klesskap, men rommer likevel mye. Skapet har glassdører hvor Bjørg har hengt opp gardiner for å skjule innholdet.

Nesten alt på rommet er gjenbruk eller selvlaget. De fleste tekstilene er sydd eller heklet.

Det flotte teppet på gulvet er heklet av stoffremser fra gammelt sengetøy. Vimpelrekken i vinduet er sydd og festet på rullegardinen for å “piffe” denne opp.

Ariels favoritt, dukkehuset, hadde søsteren til Bjørg som liten. Det var slitt og ikke lenger i bruk. Bjørg malte, tapetserte og la gulv (scrapbookpapir) i det. Med nye møbler ble det så godt som nytt.

Bordet til Ariel er et gammelt LACK bord fra IKEA som er malt pastellgrønt, har fått ny bordplate og påstiftet voksduk. Da tåler det hard medfart. Kurvstolen er et bruktfunn som er sprayet hvit. Gyngestolen er fra hennes egen barndom. Krakken har bestefaren til Ariel snekkret og malt rosa.

Lekekjøkkenet til Ariel er to nattbord fra IKEA som ikke lenger var i bruk. Her har pappaen i huset utført ”snekkerarbeidet”. Hjulene ble tatt av og nattbordet ble skrudd sammen. Rosa knotter som brytere ble festet på. Stekeplatene er sirkler saget ut i tre og malt. Vasken består av en plastbolle. Forhenget er sydd av flere fine stoffer.

– Jeg kan falle for en idè, lagre den i hodet, for så å finne min egen vri på den. Jeg utfordrer meg selv til å se andre sitt skrot i ny drakt. Gjenbruk er billigere, mer morsomt og bra for miljøet, sier Bjørg.