Retro5

Barnerom – Retro med personlighet

Stine og Per Kristian Saksen-Sydow pusset opp leiligheten i november 2012 og forvandlet guttenes barnerom fra et skrikende furusjokk til hvitmalte vegger og lyse gulv med et lite friskt hint av retro som møter klassiske duse farger.

Sønnene Isac (3) og Edin (1) deler på gutterommet som ble prioritert først under oppussingen av huset. Stine valgte hvite vegger og lyst gulv for å kunne uttrykke personlighet og farge gjennom interiøret. Som student på heltid er det viktig at interiørhobbyen ikke blir for kostbar, og hun søker gjerne Finn.no og Fretex for å finne det hun trenger.

– Om du sjekker bruktmarkedet kan du få deg mange overraskelser og fordeler. I tillegg til å gjøre et kupp kan du komme hjem med god samvittighet for å ha vært miljøbevisst, sier Stine. Hun påpeker at kreativitet ikke har grenser når det kommer til utslitte og stygge møbler som med litt hjelp får en egen personlig stil.

I julen står barna i fokus hos familien, og da blir det også naturlig å pynte barnerommet. Barna viser stor iver etter å få være med å pynte på sin egen måte. Barna er glade i rommet sitt og syns det er artig å få være med å dekorere det til jul. Noen av julekulene på treet til barna har Stine arvet etter sin oldefar. De er skjøre og vakre, men hos familien er ikke noe for fint eller kostbart til å brukes. Gyngehesten har barna fått av sin “beste” (bestefar) som hadde den selv da han var liten.

– Som barn husker jeg at min mor pyntet med juletre og adventskalender på mitt barnerom. Det bringer gode minner som jeg ønsker å videreføre til mine egne barn, sier Stine. La barnet bestemme litt hvordan det skal se ut på rommet, gjerne med noe de selv har laget. Du får garantert et stolt barn!