Sommer_BarneromM04

Barnerom – Mintkjærlighet

Mintgrønn er kanskje ikke den vanligste fargen å benytte på et barnerom, men datteren til May Helen Kro ble begeistret da moren foreslo mint da de skulle innrede nytt barnerom. Med hvitt som base gjør den mintgrønne fargen rommet friskt og delikat.

Barnerommet ble brukt som lekerom/gjesterom helt til den eldste datteren til May Helen skulle begynne på skolen. Da ville hun at barna skulle ha hvert sitt soverom. På den tiden var datteren som skulle ha rommet 6 år. May Helen kom med et forslag om å bruke mintgrønn som kontrastfarge på rommet, noe datteren likte godt. Det ble derfor kjøpt inn diverse interiør som passet inn etterhvert som hun kom over det. Dette er den typiske fremgangsmåten til May Helen. Hun samler på nye og brukte ting, og ser for seg hvordan et rom skal bli lenge før hun begynner å stelle det i stand.

– En idè kan dukke opp over natten eller jeg kan se noe jeg liker, for så å gjøre ideen om til min egen finish på resultatet, forteller hun.

De tre barnerommene i huset har 3 kontrastfarger:
Rosa, lilla og så dette mintgrønne. Alle vegger og tak er hvite, med parkett på gulv. May Helen er opptatt av at barnerommet skal være lett å holde i orden. Det skal ha glade farger og gjenspeile jenten som bor der. Jenten som bor der skal ha lyst til å invitere venner på besøk.

– Dessuten er det et fint sted å trekke seg unna hvis småsøsken blir for plagsomme, ler hun. Leker har sin faste plass og det er stas for 8-åringen å gjøre lekser her.

May Helen har valgt løsninger som er både praktiske, billige og fine å se på. Og som hun tror datteren kan “vokse” med.

– Det var ikke mange kronene vi brukte for å ordne til rommet, forteller den kreative mammaen.

– Jeg liker å blande nytt og gammelt, så da er Fretex, loppemarkeder og kjekke interiørbutikker i nærheten gode å ha. Med litt maling og noen planker, får både møbler og barnerom særpreg, avslutter May Helen.

TEKST: BARN & BO | FOTO: MAY HELEN KRO | SE MER PÅ MAY HELENS TING | www.kronprinsessene.com