HvitBase01

Barnerom – Hvit base

Barnerommet startet som et helt hvitt lerret. Etter mange timer med nøye planlegging og kreativitet, kunne Tonje Kyte begynne med innredningen.

Barnerommet har god takhøyde, så Tonje valgte å henge opp en gren over sengen for å gjøre rommet litt lunere. På denne grenen henger hun opp selvlaget keramikk som pynt etter sesong. Selv om de fleste av ideéne til innredning på barnerommet er Tonje sine egne, henter hun også inspirasjon fra magasiner, instagram og pinterest. Tonje synes den hvite basen gir en ro til rommet.

– Det blir alltid masse leker og farger på et barnerom, og det skal det være, men når vi har puttet tingene i kassene sine, er rommet, svalt, rolig og ryddig, sier Tonje. Hun er veldig glad i sengen og grenen over sengen. Det er lillegutt også!

Tonjes tips til andre foreldre som planlegger å innrede et barnerom, er å ha en god plan.

– Skriv ned, tegn, lag moodboard/collager med ting, farger og elementer du vil ha i rommet. Det kan være stoffbiter, bilder fra magasiner, tapeter etc. Det er bare fantasien som setter grenser, forteller Tonje.

Hun mener også at det er smart å vente med innkjøp av ting til rommet er ferdig.

– Til rommet hadde jeg kjøpt sengen, alt det andre kjøpte jeg da rommet var ferdig. Lån med hjem eller deponer på ting for å se om de passer.

– Bland nytt og gammelt. Jeg elsker litt historie i rommene. Ikke handle inn masse før du vet hva plass du har og hva som passer hvor. Det kan jeg ikke si nok ganger.

God oppbevaring til leker gir rommet et ryddig utrykk når leken er over. Jeg vet selv at jeg sover bedre i et ryddig rom. Heng opp bilder og kort med tape. Lek litt! avslutter Tonje.