Ozzy01

Barnerom – Eventyrrommet

I lang tid, før hun fikk barn, samlet Hanne Hoaas på gamle leker. Spesielt leker fra eventyr og tegneserieverden. Mye av pynten på veggene og hyllene i datteren Åse sitt barnerom, skaffet hun seg lenge før hun fikk barn.

Hanne synes det er viktig at barnerommet skal være innbydende, morsomt og attraktivt for barnet. Hun mener også at rommet skal være oversiktlig på den måten at ting bør ha sin faste plass.

– Rommet preger nok mye mors smak, men etterhvert som Åse blir større må det tilpasses mer hennes smak, sier Hanne.

Rommet er stadig i forandring. Selve innredningen med tegnebord og kjøkkenkrok er inspirert av Åse og hennes favorittleker. Tegnebordet og stolene fra Ikea er arvet fra familie. Både bord og stoler er malt og tapetsert med japansk washipapir. Kjøkkenkroken er en Brio ovn, hyllen over en hvit trådhylle fra Designtorget og koppehyllen, som egentlig er en slags bestikkholder, er et gammel bruktfunn. Mamma Hanne liker godt de gamle kjøkkenlekene hun har på hyllene over komfyren.

For oppbevaring på rommet er det meste av lekene i bokser under senga. Der oppbevares alt av leker som ikke hører til i hyllene eller kjøkkenkroken.

– I hyllene på veggen har jeg mindre kurver til perler, spill, stempel, plastelina og annet smått. Da har Åse litt mer kontroll på disse tingene når det skal tas fram.

Hanne oppfordrer til å gjøre innredningen morsom og innbydende.

– Ikke ta det så alvorlig og prøv å begrense antall leker og møbler. Ha bokser til oppbevaring og mange knagger til å henge opp ting på. Glem ikke å benytte taket! Rommet blir spennende om man henger ting fra taket som beveger seg, avslutter Hanne.