Barnerom_black02

Barnerom – Black & White

Mamma Cathrine Aarsland er ikke så begeistret for lyseblå barnerom til gutter, men foretrekker en litt røffere stil til gutterommet. Da hun innredet barnerommet til sønnen Markus søkte hun inspirasjon på tøffe barnerom og falt pladask for et bilde av et rom med sorte gulv.

I og med at Cathrine og mannen hennes skulle bygge ut, og barnerommet skulle bygges fra bunnen av, stod Cathrine fritt til å velge både farger og materialer.

Cathrine liker også å tenkte praktisk når det kommer til bruk av barnerom, så valget falt derfor på et gummigulv fra Polyfl oor som er solid og tåler mye. Dermed var allerede industripreget på plass. Til hennes manns store begeistring ville Cathrine ha røffe vegger, så da ble valget panel fremfor sparklede gipsvegger.

Siden familien bygget ut hadde Cathrine god tid til å tråle internett etter inspirasjon, og når hun hadde bestemt seg for materialer og farger gikk det forholdsvis raskt å innrede. Til selve innredningen valgte hun møbler i sort og hvitt. Med innslag av tre til disse kontrastfargene, myker hun opp rommet. Sengen er kjøpt på Ikea, men er piffet opp med egne skinnhåndtak som enkelt er laget av et skinnbelte som var på tilbud. Cathrine anbefaler seng med oppbevaring under, praktisk til leker. Billampen som er fra Ferm Living og er kjøpt hos Ting.

Den kreative mammaen anbefaler andre å fi nne ut hvilke farger og stil man ønsker før man setter igang prosessen.

– Lag gjerne et moodboard, da er det lettere å unngå bomkjøp. Dersom barnet er noen år kan det også være lurt å spørre hvordan barnet ønsker at rommet skal se ut. Det er jo litt kjekt at de får noen ønsker oppfylt de og, avslutter hun.