Sommer_Barnehageklaer03

Barnehageklær

Passer kjeledressen fra i fjor? Var det hull i cherroxene, og hvor var det jeg kjøpte de gode ullbodyene? Helt sikkert kjente spørsmål for de fl este småbarnsforeldre. Idéen om å hjelpe foreldre og samtidig løse de sosiale forskjellene i barnehage og på SFO fikk Elisabeth Norheim til å starte sin egen nettbutikk. Nå er målet å erobre Skandinavia.

Da ektemannen Lars Norheim skulle fi nne barnehageklær til minstemann i familien, ble han både overrasket og lettere irritert. Hvorfor var det ingen som tilbød pakkeløsninger på klær for å gjøre alt lettere for foreldre?

– Jeg husker han sa at noen måtte gjøre noe med dette. Han var overbevist om at det måtte være et marked for dette. Det var jeg for så vidt enig i. Som barnehageeier får jeg stadig spørsmål fra foreldre om hva som er de beste klærne, og om billig også kan være bra, forteller Elisabeth Norheim.

Fikk napp hos danskene
Idéen ble tatt videre til et gründerforum i Bergen der den ble målt opp og ned, fram og tilbake. De fleste mente det var liv laga og det fikk til slutt Elisabeth til å gi idéen en sjanse. Hun tok kontakt med to venninner som driver en klesbutikk for barn og den berømte snøballen begynte å rulle for alvor. Norske klesprodusenter ble kontaktet, men ble ikke helt overbevist om potensialet. Det gjorde imidlertid en produsent i Danmark.

– Veldig spennende å jobbe med disse leverandørene. De har virkelig tatt oss seriøst og gjør stadig tilpasninger etter hvert som vi har forsøkt ut plaggene på barn. Vi føler oss dermed sikker på at klærne er av topp kvalitet og passer lek og herjing i barnehagen, forteller Elisabeth.

Vil få bukt med sosiale forskjeller
I dag, halvannet år etter at det første arbeidet startet, er Skandinavias første nettbutikk i sitt slag i full drift. Barnehageklær har skreddersydd pakker med kvalitetsklær til barn fra 1-12 år. Her får du alt fra innerst til ytterst, tilpasset alle årstider og værforhold.

Men hvorfor leasing og ikke kjøp?
– Vi har fått veldig gode priser fra vår leverandør og ved å lease produktene med månedlige betalinger gjør vi det overkommelig for alle foreldre – ikke bare dem med mye penger. Vårt viktigste fokus er at det ikke skal være sosiale forskjeller i barnehagen eller på SFO. Støtter også de svakeste Det har også vært viktig for Elisabeth og de andre i Barnehageklær at konseptet også skal gi noe til dem som er vanskeligst stilt i samfunnet. Derfor bestemte de seg tidlig for at overskuddsklær, altså klær som ikke blir kjøpt ut etter endt leasingperiode, skal sendes til Røde Kors.

– Vi har også bestemt at vi skal donere én prosent av årsomsetningen vår til humanitære og samfunnsnyttige prosjekter, forteller Elisabeth som i disse dager er i full gang med å booke seg besøk i barnehager for å vise fram konseptet.